Zilele trecute mi s-a pus pata pe cannelloni lui Gaby asa ca ieri am facut si eu dar cu carne de porc
Pregatim umplutura:Calim ceapa taiata marunt impreuna cu morcuvul razuit si gogosarul taiat cubulete. Adaugam carnea tocata si amestecam bine pana se rumeneste. Adaugam vinul alb si lasam sa fiarba pana cand vinul se evapora. Adaugam sosul de rosii. Condimentam cu sare, piper si busuioc.
Sosul bechamel: Topim untul la foc mic, se adauga faina si se amesteca repede pana cand untul absoarbe toata faina. Se adauga laptele si se amesteca mereu ca sa nu faca cocoloase. Fierbem sosul pana se ingroasa. Luam de pe foc si condimentam cu sare, piper si nucsoara.
Sosul de rosii: Calim ceapa taiata marunt, adaugam sosul de rosii, condimentam cu sare si busuioc si lasam sa fiarba pana cand se ingroasa.
Taiem pasta pt.lasagne dreptunghiuri ,puneti in centrul fiecarui dreptunghi o lingura de umplutura si rulati .
intr-o tava puneti un pic de ulei , o parte din sosul de rosii si o lingura de sos bechamel peste care asezati cannelloni unul langa altul.
Intindeti sosul bechamel peste cannelloni cateva linguri de sos de rosii. Presarati parmezan si mozzarella taiata cubulete.
Se da la cuptor aproximativ o ora.