Cannelloni

de Xandrinne in Cannelloni, 18 Oct 2015 | 3295 vizualizari

 

Ma credeti sau nu, eu nu prea am gatit cannelloni; asa, pur si simplu. Si mi-a parut rau cand am gustat ceea ce o sa vedeti mai jos, caci tare bun mi s-a parut gustul... Reteta este de la bucataras Oana, dar am tras putin cu ochiul si la Criss.

 

INGREDIENTE

  • 1 cutie cannelloni,
  • 100 g cascaval;
  • 500 g carne tocata de porc,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 cutie rosii intregi in suc de rosii,
  • 100 g cascaval,
  • sare,
  • piper,
  • rozmarin,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 linguri pasta de rosii;
  • Sos bechamel: 100 g unt,
  • 3 linguri faina,
  • 800 ml lapte,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara,
  • 2 linguri parmezan ras.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cannelloni:

Am pus intr-o tigaie ceapa tocata si am calit-o usor, in putin ulei; am adaugat morcovul ras si carnea tocata, amestecand din cand in cand, pana isi schimba culoarea. Am adaugat pasta de rosii, am lasat la fiert la foc mic, cca 20 de minute. 

Dupa ce am oprit focul am condimentat, dupa gust si am lasat carnea la racit. Am adaugat cascavalul ras, am amestecat bine.

Am calit usor cateii de usturoi, intr-o alta tigaie, in ulei (cat sa imprumute uleiul gustul de usturoi), dupa care i-am scos. Am adaugat rosiile taiate cubulete, cu tot cu suc si am lasat sa fiarba 6-7 minute. Am condimentat cu sare si piper.

Intr-o craticioara am topit untul, am adaugat faina si am amestecat energic, cu un tel; am turnat apoi, treptat, laptele fierbinte, amestecand continuu. Am lasat la fiert sosul pana a inceput sa se ingroase, dupa care am luat craticioara de pe foc, am condimentat si am adaugat parmezanul ras.

Am umplut tuburile de cannelloni cu compozitia de carne, cu ajutorul unei lingurite.

Intr-un vas termorezistent am turnat sosul de rosii, dupa care am asezat pastele umplute.

Deasupra am pus sosul bechamel si am dat vasul la cuptor (preincalzit), la 180 de grade, cca 30 de minute; am scos vasul si am pus deasupra cascavalul ras (cele 100 g). Am mai lasat vasul in cuptor inca 15 minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cannelloni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni con carne