bineinteles ca de la mami meu stiu reteta asta :p
Se spala bine organele si se pun la fiert. Atentie rinichii trebuie sparti inainte si curatati.
Organele au fiert in momentul in care furculita intra cu usurinta in ele. Dupa ce au fiert se dau la racit.
Organele racite se taie cu satarul, nici prea mari dar nici prea mici :D.
Orezul se pune cu un pic de apa sa se umfle, cat isi dubleaza volumul, iar dupa ce s-a racit se pune peste organele taiate.
Peste orez si organe si pune si carnea tocata, care trebuie sa fie un pic grasa, si se amesteca bine.
Cepele se taie marunt si se calesc in ulei.
Dupa ce ceapa calita s-a racit se pune peste amestecul format.
Se pune sare si piper dupa gust.
Dupa ce am spalat matele foarte bine le umplem cu amestecul rezultat si le coasem la capete.
Intr-o oala se pune apa la fiert cu un praf de sare, suficienta cat sa acopere caltabosul cand il punem in apa.
Cand apa fierbe se adauga caltabosul.
Aveti grija ca in momentul in care s-a umflat, chiar cand il bagi in apa fiarta, trebuie intepat cu o scobitoare de cateva ori.
Daca se mai umfla in timpul fierberii il mai intepi de 2-3 ori.
Se lasa la fiert la foc mic pana fierbe matul bine, circa 40-50 min.
Poate sa fiarba si mai mult de atat, depinde de mate.
Se mananca fiert sau prajit, dupa preferinta.
Pofta buna!