Caesar Salad e salata mea preferata si desi o fac rar fiindca e ceva mai meticuloasa , o fac cu mare drag si o savurez alaturi de persoane dragi .Ultima data cand am facut salata asta a fost cu ocazia vizitei prietenei mele bune Crista din Olanda.Stiu ca se face in mai multe feluri inclusiv cu ou fiert dar eu am ales varianta care-mi place mie.
Spalam si curatam legumele si salata.Rupem in bucatele mici salata.Morcovul se taie pe luing in bastonase mici subtiri.Varza rosie la fel pe lung in firicele.Pieptul de pui se curata de pielite, se spala si se zvanta, se unge cu putin ulei de masline, se da cu sare si piper negru si se pune pe gratar invelit in folie de aluminiu astfel incat va pastra dungile de gratar dar nu se va usca de tot carnea ramanand frageda in interiorul foliei.Pregatim crutoanele incingand o tigaie de tfelon gros, ungem cu unt, taiem painea unsa cubulete si presdaram cimbru, sare si piper.Aruncam cubuletele in tigaie si le rumenim acolo pe toate partile.Se taia pipetul facut la gratar in fasii, se arunca pe deasupra salatei, se presara crutoanele si cuburile de cascaval deasupra la final sosul tartar si arpagicul .Gata !
1
se poate folosi maioneza simpla sau cu mustar in locul sosului tartar;
2
se pot adauga sferturi de ou fiert ;
3
se pot adauga si fileuri de ansoa ;
4
se pot adauga si masline :