Cadouri cu ciuperci si muguri de pin

de Bucataras Diana in Aperitive / Garnituri, 8 Ian 2017 | 2827 vizualizari

 



Bunatati pentru colindatori
Le-am spus “cadouri”, pentru ca am incercat sa le impachetez sa semene cu niste cadouri, nu prea mi-a iesit cum doream :P dar am incercat...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pachet aluat foietaj
  • 250 g ciuperici feliate
  • 1/2 fir praz
  • 1 ardei mediu
  • coriandru
  • ulei
  • 40 g muguri de pin
  • sare
  • piper
  • seminte de in
  • susan
  • 1 ou
  • optional un cartof fiert
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cadouri cu ciuperci si muguri de pin:

Eu am avut ciuperci conservate de mine, la sare. Le-am pus la desarat si apoi la scurs. Curatam prazul si ardeiul si le tocam marunt. Incingem putin ulei intr-o tigaie si calim 2-3 minute prazul, apoi ardeiul. Adaugam sare (eu nu am mai pus fiind ciupercile cam sarate) si piper, apoi ciupercile. Le lasam la foc mediu circa un sfert de ora, amestecand din cand in cand. Punem coriandru si mugurii de pin si mai lasam pe foc 5 minute. Lasam sa se racoreasca. Pentru ca nu am desarat destul ciupercile, am adaugat si un cartof fiert taiat cubulete mici. Taiem aluatul patratele pe care le mai intindem cu sucitorul, punem o lingurita de compozitie de ciuperci si impachetam. Asezam cadourile in tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu ou batut si presaram seminte de in si de susan. Le dam ca cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru circa 20 de minute. Se servesc calde sau reci. Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Pentru ca nu am desarat bine ciupercile, am servit cu iaurt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cadouri cu ciuperci si muguri de pin" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv cu inimi de pui si ciuperci