O prajitura a copilariei foarte gustoasa...
Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava .
Pentru crema se pune laptele la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga praful de budinca, faina, sucul de la o lamaie si coaja de lamaie. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire si se pune din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se mixeaza untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca complet racita.
Asamblare: se taie foaia de napolitana in 2. O parte se unge cu crema, se pune un rand de 3 betisoare, iar crema, un rand de 2 betisoare, crema si un rand de 1 betisor. Din napolitana se mai taie alte 2 fasii, se pun pe lateralele cabanutei si se strang cu mana sa se lipeasca de crema.
Eu am facut 2 cabanute mai mari dar le puteti face si mai micute.
Se topeste ciocolata cu frisca si untul si se imbraca lateralele cabanutei cu glazura.
O lasati pana a 2 a zi si e gata de savurat.
1
Cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa si se taie mai usor.