Cabanuta

de Lavinia in Prajituri, 22 Noi 2012 | 13360 vizualizari

 

O prajitura a copilariei foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru betisoare:
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 5 vanilii
  • 150 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • Pentru cabanuta:
  • 3 foi de napolitana
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca
  • 1 cubulet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabanuta:

Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava .

Pentru crema se pune laptele la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga praful de budinca, faina, sucul de la o lamaie si coaja de lamaie. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire si se pune din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se mixeaza untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca complet racita.

Asamblare: se taie foaia de napolitana in 2. O parte se  unge cu crema, se pune un rand de 3 betisoare, iar crema, un rand de 2 betisoare, crema si un rand de 1 betisor. Din napolitana se mai taie alte 2 fasii, se pun pe lateralele cabanutei si se strang cu mana sa se lipeasca de crema.

Eu am facut 2 cabanute mai mari dar le puteti face si mai micute.

Se topeste ciocolata cu frisca si untul si se imbraca lateralele cabanutei cu glazura.

O lasati pana a 2 a zi si e gata de savurat.

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa si se taie mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabanuta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (35)

iry-gabriela 1

13.08.2013, 17:35

buna cabanuta!

GJ203702390 1

13.08.2013, 18:54

e super buna prajitura eu am reteta cu foi coapte pe dosul tavi dar se face si cu foi de napolitana

Lavinia 1

13.08.2013, 21:08

Multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de prajitura Cabana sau prajitura Acoperis, reteta copilariei