Pentru că nu am avut prea mult timp la dispoziţie şi nici n-am vrut să mă complic prea mult,doar acuşi e Crăciunul şi iar vom avea prăjituri,aşa că am făcut doar un desert simplu.
Iniţial am vrut să fac doar un salam de biscuiţi,apoi am zis „ce-ar fi să-l transform într-o buturugă?”.
Zis şi făcut şi acesta este rezultatul.Eu i-am dat un aer mai primvăratic buturugii mele,poate şi din cauza temperaturilor ridicate din aceste zile.
Pentru glazura:
Biscuitii i-am pus în vasul robotului,rupti bucati mari si i-am macinat astfel încât sa ramâna si bucati mai mari.
Visinele le-am scurs de sirop si le-am pus peste biscuiti.
Stafidele înmuiate în apa calduta,le-am scurs si le-am pus peste biscuiti,la fel si miezul de nuca tocat grosier.
Am facut un sirop din lapte,zahar,ciocolata ,margarina si cacao.
Le-am pus toate într-un vas pe foc si le-am adus la punctul de fierbere,am luat de pe foc si am amestecat pâna ce s-a topit ciocolata.
Am lasat siropul sa se raceasca putin.
Am pus si mierea peste biscuti,apoi am turnat siropul câte putin,încorporând toti biscuitii.
S-ar putea sa nu avem nevoie de tot siropul,compozitia nu trebuie sa fie prea lichida.
Compozitia rezultata trebuie sa poata fi adunata într-o masa compacta pentru a forma salamul de biscuiti.
Am rasturnat compozitia pe o folie alimentara pregatita,ajutându-ma de folie am adunat compozitia si am dat forma de salam.
Am strâns capetele si am pus la frigider pentru câteva ore.
Am pregatit glazura.
Ciocolata împreuna cu untul,le-am pus sa se topeasca pe baie de aburi.
Am lasat-o sa se raceasca putin,se va întari destul de repede,asa ca va trebui sa aveti grija sa ramâna destul de moale ca sa puteti lucra cu ea.
Daca s-a întarit puteti s-o mai puneti pe aburi câteva secunde.
Am taiat salamul de biscuti în doua bucati inegale,astfel încât sa pot sa-i dau forma de buturuga,apoi am ornat cu glazura astfel încât sa semene cu scoarta unui copac.