Va prezint o idee de desert pentru Revelion.
N-am pus zahar am folosit numai crema de castane si 2 linguri de indulcitor.
O asociatie minunata si gustoasa ciocolata si crema de castane.
https://www.blogulluicatalina.com/2021/12/buturuga-cu-crema-de-castane-fara.html
Pregatiti insert-ul de fructe (o seara inainte ): Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute.
Se mixeaza zmeura si se pune compozitia pe foc cu indulcitorul. Se incalzeste si se da un clocot pana cand indulcitorul este diluat. Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda luata de pe foc. Se varsa in forma de insert, se lasa sa se raceasca si se pune la congelator timp de o noapte.
Preparati mousse-ul cu ciocolata. :
Inmuiati bine gelatina intr-un bol cu apa rece timp de 10 minute. Mixati ciocolata si puneti-o intr-un castron. Incalziti smantana cu mascarponele, aduceti la fierbere. Turnati-le peste ciocolata si amestecati. Se scurge bine gelatina si se amesteca bine in compozitia calda. Se adauga crema de castane si se amesteca. Bateti albusurile spuma si incorporati-le treptat.
Montati buturuga:
Tapisati bine peretii formei cu film alimentar. Varsati jumatate din crema castane-ciocolata.
Puneti insertul congelat in mijloc.
Acoperiti bine cu restul de mousse si tasati .
Deasupra puneti un biscuit daca l-ati pregatit (facultativ). Taiati-l o idee mai mic decat dimensiunea formei. Eu aveam un rest de biscuit congelat - reteta aici (fara gluten) . Filmati si dati la congelator timp de minim 8 ore. Am lasat o saptamana.
Scoatei buturuga ideal 6 ore inainte de o servi.
Taiati capetele. O puteti decora cu cacao, frisca etc. Daca o decorati cu o bomba spray ca mine trebuie decorata imediat ce este scoasa din congelator. Apoi am decorat cu crema de castane si cu castane confiate.