Este un aperitiv aspectuos dar si foarte bun.
- aluatul foietat se decupeaza in forme rotunde pentru a forma bucheurile sau se pot forma triunghiuri pe care le desfacem apoi cand sunt coapte in 3 straturi pe car ele umplem. De asemenea se pot cumpara bucheuri gata decupate, doar sa le coacem. Deci pregatim baza pentru bucheuri si dam la cuptor pana cresc si se rumenesc. Le dam la racit.
- midiile se deschid in vapori cu coriandru si usturoi . Apoi le scoatem si maruntim continutul bucati potrivite.; crevetii ii saltam in ulei de masline cu piper , apoi ii taiem felii mai mici. Celelalte fruscte de mare congelate se decongeleaza si se tau si ele bucati mici.
- Intr-o tigaie calim ceapa tocata marunt cu prazul si usturoiul in unt , pana devin sticloase si moi. Adaugam vin alb .Aduagam fructele de mare si amestecam sa se intrepatrunda gusturile.
- Intre timp facem un sos bechamel sau daca il avem deja gata facut, il incalzim si adaugam crema de fructe d emare preparata dupa instructiunile de pe plic (eu am luat de la Magy). Amestecam toate impreuna (fructele d emare cu sosul bechamel si crema , sare, piper, iar cand luam de pe foc adaugam coriandru verde tocat fin.
- Se umplu bucheurile cu crema si se orneaza cu creveti semi-decorticati si cu rosii cherry saltate putin in tigaie in ulei de masline. Crevetii pentru ornat i-am saltat in ulei de masline cu usturoi si flambati cu whiskey..atentie la flacara:))
pofta mare.