Cu dedicatie pentru Cleme, stiu ca ea nu prea consuma carne :)))
BTW, aveti reteta video aici:
https://www.youtube.com/watch?v=kLUf6QfCwzk
Taie sfecla cuburi si pune-o in dispozitivul de tocat, impreuna cu orezul si fasolea kidney;
Toaca ingredientele putin si pune-le intr-un bol incapator;
Taie ceapa cubulete mici si pune-o peste restul ingredientelor;
Toaca patrunjelul, varza kale, si adauga-le si pe-acestea, impreuna cu chimionul, chimenul, usturoiul granulat, boia dulce si cimbru, sare si piper, ulei de masline, pasta de susan, zeama de lamaie si pesmet;
Amesteca totul bine de tot;
Umezeste-ti mainile si formeaza chiftele din aceasta compozitie;
Pune-le in tavi cu hartie de copt si introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade;
Verifica-le si cand au facut crusta, intoarce-le cu grija si lasa-le inca 10 min;
Lasa-le sa se raceasca putin;
Unge o jumatate de chifla cu maioneza vegetala si asaza chifteaua de burger;
Taie atat ceapa rosie cat si rosiile rondele si asaza cateva deasupra;
Rupe frunze de salata si asaza deasupra;
Presara sare si piper si pune si cealalta jumatate de chifla;
Pofta buna !