Burgeri de post din legume si soia

de goldielocks in Mancaruri de post, 22 Mar 2011 | 15493 vizualizari

 

Cine a zis ca daca e post nu poti manca ceva atat de bun incat sa te lingi pe degete?Ei bine eu pot sa spun cu mana pe inima ca se poate,acesti veggie burgers sunt absolut deliciosi,alor mei nu le venea sa creada ca intr-adevar sunt de POST!Si ce am observat si mi s-a parut interesant la acesti burgeri de legume,a fost faptul ca sunt extrem de consistenti,adica am mancat unul singur la masa de pranz(si doar atat)si nu am mai simtit nevoia sa mananc altceva,lucru destul de ciudat,avand in vedere faptul ca daca te duci la mek si manaci un meniu (adica burger,cartofi si suc)nu te saturi.

 

INGREDIENTE

  • pt chiftele:
  • 200 gr soia felii
  • 1 ceapa mare
  • 4 cartofi mari
  • 4 morcovi mari
  • o capatana usturoi
  • 4 felii de paine
  • cimbru,patrunjel,marar,boia dulce,piper,sare
  • 3-4 linguri faina(cantitatea de faina depinde de consistenta compozitiei)
  • pesmet
  • 2 linguri ulei
  • pt servire:
  • 16 chifle de post-eu am avut chifle homemade pe care le-am preparat dupa reteta de aici
  • ketchup
  • salata verde
  • rosii
  • castraveciori murati
  • ceapa verde
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burgeri de post din legume si soia:

Se pune soia la fiert in 3 litri de apa,de asemenea se fierb cartofii si morcovi.

Cand s-a fiert soia se scurge bine,apoi se trece prin masina de tocat impreuna cu legumele fierte,ceapa,usturoiul,feliile de paine si condimentele,apoi se adauga si cele 2 linguri de ulei.In acest moment se verifica consistenta compozitiei,daca e prea moale se adauga 2-3 linguri faina,daca e prea tare se adauga 1-2 linguri apa minerala.Se framanta bine.Cu mainile ude se formeaza chiftele rotunde si semi-aplatizate care se tavalesc prin pesmet.Se prajesc pe ambele parti in putin ulei incins la foc mic.

Chiflele se taie pe jumatate, baza se unge cu ketchup, apoi se aseaza un strat de foi de salata, se aseaza apoi chifteaua, iar ketchup, castravetele, o felie de rosie si rondele de ceapa verde, se pune capacul si se poate servi.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Foarte important este sa treceti ingredientele prin masina de tocat,la robot cu siguranta va va iesi o pasta mult prea moale,daca nu aveti masina de tocat,atunci inlocuiti soia felii cu cea cuburi si dati legumele pe razatoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Burgeri de post din legume si soia" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

kamy 1

23.03.2011, 00:32

daca zici sa-s buni...te cred

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 22:00

Arata bine!

andreea123 1

24.03.2011, 04:52

Am pus reteta la favorite, ca arata tare bine

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Veggie Burgers