Burger de vita

de mirupiru in Vita, 18 Mai 2017 | 4030 vizualizari

 

Voi prezenta ingredientele și instrucțiunile pentru a prepara burger-ul perfect. Nu folosiți carnea congelată anterior, deoarece sucurile se pierd în timpul dezghețării. Dacă este pregătit  înainte, acoperiți cu folie de plastic și puneți la frigider, pentru nu mai mult de o zi.
reteta pentru picnic

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru burger:
  • 1 ou
  • 1 linguriță de muștar
  • 1 linguriță de sos barbeque
  • 1 ceapă mică tăiată fin
  • 1 cățel de usturoi tocat mărunt
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de piper
  • 1/2 kg carne de vită
  • Ingrediente pentru sos:
  • 1 linguriță cremă de salată
  • 1 lingură de roșii uscate
  • 1 lingură de smântână sau iaurt
  • 1 lingură de coajă de lămâie (sau lime) rasă
  • 1 lingură de ghimbir ras
  • 1 lingură de ketchup
  • 1 linguriță de praf de curry
  • 1linguriță de oregano uscat (se poate folosi și cimbru sau rozmarin)
  • 1 linguriță de ulei de susan
  • 1 ardei jalapeno proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Burger de vita:

Se unge grătarul ușor, cu ulei și se încinge la foc mediu.

Se pune oul într-un castron și se adaugă muștarul, sosul barbeque, o ceapă mică tăiată fin, un cățel de usturoi tocat mărunt,  sare și piper. Apoi adăugați ingredientele pentru savoare ( se pot adăuga împreună sau separat, în funcție de gust). Treceți carnea de vită prin amestecul obținut, încercând să nu o manipulați prea mult, pentru că devine mai dură astfel. Folosind degetul mare, faceți o depresiune superficială în centrul fiecărui burger pentru a preveni umflarea în timpul gătitului.

Puneți burgerii pe grătar, lăsându-i între 6-8 minute pe fiecare parte. Puneți apoi burgerii pe o chiflă și adăugați topingurile preferate. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Burger de vita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

dantes 1

19.05.2017, 12:39

Super!

Panacris 1

19.05.2017, 21:25

Hello, bine ai venit! No, poate sunt eu mai grea de cap la ora asta " Treceți carnea de vită prin amestecul obținut, încercând să nu o manipulați prea mult, pentru că devine mai dură astfel. Folosind degetul mare, faceți o depresiune superficială în centrul fiecărui burger pentru a preveni umflarea în timpul gătitului.", de fapt carnea ptr hamburgher e deja formată și tu o treci printr-un sos ???? E fain ce ai preparat, dar, fără supărare, un pic mai pe înțelesul și începătoarelor în bucătărie

mirupiru 1

23.05.2017, 22:52

Da, Panacris, după ce se formează carnea se trece prin sos, dacă este manevrată prea mult devine dură, de asta am scris acel lucru. O să încerc să fiu mai coerentă pe viitor, mulțumesc!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Muschi de vita in sos italian