Din dorinta de a pregati o reteta mai altfel cu peste, pentru ai mei, m-am gandit la acesti burgeri. Am inlocuit maioneza si alte sosuri cu o pasta de avocado, pentru ca mi-am dorit sa fie cat mai light preparatul, dar in acelasi timp gustos. Si uite asa am obtinut o reteta de restaurant, asa au zis ai mei.
Pentru burgeri:
Pentru pasta de avocado:
In plus:
Burgerii:
Spalati pestele, il stergeti cu niste servetele.
Cu un cutit il tocati cat mai marunt, puteti folosi si un blender, doar sa nu transformati carnea pestelui intr-o pasta.
Ceapa verde o taiati rondele mici, iar patrunjelul il tocati marunt.
Intr-un vas amestecati somonul tocat cu ceapa verde si patrunjelul.
Adaugati mustarul, sare, putin praf de chilli si ierburi italiene.
Amestecati bine, apoi dati compozitia la rece, 30 de minute.
Scoateti compozitia de la frigider, formati doi bugeri.
Ungeti un grill cu putin ulei, il incingeti, puneti burgerii formati si ii rumeniti la foc potrivit pe ambele parti.
Cand sunt gata ii scoateti pe un platou.
Pasta de avocado:
Curatati avocado de coaja si scoateti samburele.
Il puneti in blender cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul de masline.
Pulsati pana devine o pasta.
Presarati sare, piper si ierburi italiene, amestecati bine.
Luati doua chifle, le taiati in doua.
Pe partea de jos asezati frunze de salata (spalate si bine scurse de apa), apoi felii de rosie, un burger si pasta de avocado. Deasupra asezati capacul chiflei.
La fel procedati cu al doilea burger.
Sa aveti pofta!