Bulion din rosii

de Panacris in Bulion, 30 Aug 2017 | 4765 vizualizari

 

Ei, Oana i-a spus suc de roșii pentru iarnă, eu am rămas setată pe bulion din roșii ;) Dar, de data asta am încercat să respect cât de cât rețeta propusă ;) Nah, n-am putut să mă țin strict de rețetă, asta că n-am avut ustensilele Oanei :D, dar Zmeișorii și acest an și-au folosit mușchii :D P.S. Văd eu cum m-oi întâlni anul viitor cu Mister Kuvings, storcatorul prin presare la rece, să numai obosesc Zmeișorii ;) J))
 https://www.bucataras.ro/retete/suc-de-rosii-pentru-iarna-83786.html

 

INGREDIENTE

  • Roșii coapte cca. 10.000 g,
  • Sare de mare 4 linguri,
  • Zahăr tos 2 linguri,
  • Mix de piper ( roșu, negru, alb, coriandru, enibahar),
  • Ulei de măsline cca. 100 ml.
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulion din rosii:

Roșiile se spală, se curăță de cotoare, apoi se taie în sferturi. Roșiile mărunțite se trec prin separatorul de roșii,  zmeii mei știu asta, în fiecare sfârșit de vară, început de toamnă , au de treebă.

Sosul obținut se pune la fiert într-o oală încăpătoare cu fund dublu sau ceaun, la foc mic, cca. 6 ore, împerună cu mirodeniile. Dupa ce cantitatea de bulion a scăzut la jumătate putem considera bulionul sau sosul de roșii, cum vreți să-i spuneți este finalizat.

Bulionul obținut se toarnă în sticle sterilizate, apoi pentru o conservare perfecta se toarnă uleiul de măsline, încins în prealabil. Sticlele se sigilează, apoi se lasă la dunst cald, adică învelite în pături sau ștergare groase, până a doua zi.

La iarna o să mă pomeniți pe mine și pe "Zmeișorii" mei!  =))

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulion din rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

mirela0911 1

31.08.2017, 21:45

Foarte bun la iarna!

elucubratiiculinare 1

01.09.2017, 08:37

foarte bun
eu nu pun nici un condiment ca sa-l pot folosi la orice

Panacris 1

01.09.2017, 14:38

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rosii intregi in pasta de rosii si ardei