Au inceput rosiile sa se coaca ,asa ca m-am apucat de treaba ,nu ma abat de la reteta mamei de cind fac bulion tot asa il fac si nu mi s-a stricat niciodata .. Nu folosesc scule sofisticate ,cutitul si storcatorul (ciurul mamei ) are peste 60 de ani ..
Am spalat rosiile si le-am taiat ,le-am pus in oala de..10 l si le-am lasat la fiert
Cind au fost bine fierte le-am dat prin strecuratoare (ciurul mamei ) Apoi zeama obtinuta am pus-o din nou in oala, am adaugat 2 linguri sare si am lasat la fiert ca sa se mai evapore din apa sa ramina sucul de bulion cit mai gros ,am adaugat si ramurelele de leustean sa-i dea un picut de aroma .
Cind s-a terminat fierberea am pus bulionul in sticlutele spalate si sterilizate din timp. Apoi le-am acoperit cu o patura si le las pina a doua zi .. Apoi aranjate in camara sau expediate acolo unde le este destinatia, adica la fetele mele.
Spor la treaba !
Fiecare tura de bulion o puteti aroma cu :ardei,leustean,telina sau lasat natur ..
1
Puteti sa puneti la fiert in bulion ardei ,leustean ,telina
2
Sau pur si sipmplu lasat natur ..