Bulgarasi de orez

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 10796 vizualizari

 

Reteta este inspirata de pe blogul „Din Lumea Laurei”. Este deosebit de ingenioasa si usor de preparat, dar incredibil de gustoasa. Umplutura folosita poate fi si din legume, ficatei de pui, ciuperci sau orice altceva va trece prin minte.

 

INGREDIENTE

  • ½ cana de orez
  • 1 cutie de ton in ulei sau suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • ½ lingurita Maggi secretul gustului de legume
  • ¼ lingurita rozmarin
  • ¼ lingurita coriandru
  • seminte de susan
  • seminte de canepa
  • 1 legatura mica de patrunjel verde 
  • boia dulce de ardei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi de orez:

Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Tonul se pune la scurs intr-o strecaratoare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tonul scurs. Se adauga rozmarin si coriandru uscat. Se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza amestecul.

Dupa ce orezul a ajuns la temperatura camerei se imparte in patru parti,se ia o bucata de folie de plastic sau o punga am folosit eu si  se aseaza o parte din orez. Se intinde orezul cu o lingura sub forma de disc. In mijlocul discului de orez se aseaza umplutura de ton, impartita si ea in patru portii. Se aduna colturile foliei de plastic sau a pungii astfel incat sa inchidem in ea  umplutura de ton. Se formeaza astfel o bila. Se lasa timp de 10-15 minute sa se aseze toate ingredientele si bila sa ramana compacta.

Apoi se scot bilele din folia de plastic si se dau prin  boia dulce, seminte de susan, seminte de canepa si patrunjel verde. Am obtinut astfel 4 bulgarasi de orez cu umplutura de ton, buni pentru garnitura la friptura sau la o mancare de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adinuta 1

05.11.2011, 20:50

Am facut bulgarasii azi! Au iesit tare frumosi si buni Multumesc!!

alba_zori 1

29.11.2011, 15:43

imi place si mie,grozava si simpla,sant ca si arancini dar care se fac fara telofan,doar in palma se aseaza cate un pic de orez si inauntru se aseaza umplutura de orice fel,mai simplu,felicitari ti-au iesit bine!

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:23

waw ce frumos arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Empanada de atun (placinta cu ton)