Bulgarasi de orez

de carmenvlad in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2011 | 10364 vizualizari

 

Reteta este inspirata de pe blogul „Din Lumea Laurei”. Este deosebit de ingenioasa si usor de preparat, dar incredibil de gustoasa. Umplutura folosita poate fi si din legume, ficatei de pui, ciuperci sau orice altceva va trece prin minte.

 

INGREDIENTE

  • ½ cana de orez
  • 1 cutie de ton in ulei sau suc propriu
  • 1 ceapa mica
  • ½ lingurita Maggi secretul gustului de legume
  • ¼ lingurita rozmarin
  • ¼ lingurita coriandru
  • seminte de susan
  • seminte de canepa
  • 1 legatura mica de patrunjel verde 
  • boia dulce de ardei
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bulgarasi de orez:

Orezul se spala si se fierbe ( la 1 parte orez se pun 3 parti de apa) in apa cu sare si secretul gustului. Cand este gata se opreste focul si se lasa sa se racoreasca.

Tonul se pune la scurs intr-o strecaratoare. Se taie ceapa marunt si se amesteca cu tonul scurs. Se adauga rozmarin si coriandru uscat. Se potriveste de sare si piper. Se omogenizeaza amestecul.

Dupa ce orezul a ajuns la temperatura camerei se imparte in patru parti,se ia o bucata de folie de plastic sau o punga am folosit eu si  se aseaza o parte din orez. Se intinde orezul cu o lingura sub forma de disc. In mijlocul discului de orez se aseaza umplutura de ton, impartita si ea in patru portii. Se aduna colturile foliei de plastic sau a pungii astfel incat sa inchidem in ea  umplutura de ton. Se formeaza astfel o bila. Se lasa timp de 10-15 minute sa se aseze toate ingredientele si bila sa ramana compacta.

Apoi se scot bilele din folia de plastic si se dau prin  boia dulce, seminte de susan, seminte de canepa si patrunjel verde. Am obtinut astfel 4 bulgarasi de orez cu umplutura de ton, buni pentru garnitura la friptura sau la o mancare de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Bulgarasi de orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Adinuta 1

05.11.2011, 20:50

Am facut bulgarasii azi! Au iesit tare frumosi si buni Multumesc!!

alba_zori 1

29.11.2011, 15:43

imi place si mie,grozava si simpla,sant ca si arancini dar care se fac fara telofan,doar in palma se aseaza cate un pic de orez si inauntru se aseaza umplutura de orice fel,mai simplu,felicitari ti-au iesit bine!

Bya Ralu 1

25.03.2012, 00:23

waw ce frumos arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ton