Un desert rapid, delicios şi aspectuos. Vai, cât sunt de modestă!
Se freacă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, se adaugă budincile, apoi laptele treptat. Se fierbe pe foc mic până se îngroaşă. se ia de pe foc. Mai amestecaţi din când în când să nu prindă coajă.
Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă 100 g de zahăr şi se bat iar.
Când budinca e aproape rece, se adauga dulceaţa de caise şi smântăna.
Se încorporează uşor albuşurile.
Se poate servi ca o cremă, ornată cu vişine sau fructe proaspete.
Se poate pune la congelator şi să se serveasca îngheţată, dar nu chiar de tot.
Copiii o vor adora.
1
Alegeţi aroma de budincă preferată, la fel fructele. Puteţi adăuga alte arome: scorţişoară, coajă de lămâie etc.Dulceaţă trebuie să fie aromată şi nu prea groasă.