Aceasta budinca este un fel destul de complet de mancare pe care o puteti servi ca fel principal. Este usoara si buna pe timpul verii mai ales ca sunt legume din belsug pe piata, dar cum prin magazine se gasesc dovlecei si pe vremea asta, de ce sa nu ne rasfatam un pic! ;-)
Se curata dovleceii si vinetele de coaja, si se coc putin pe gratar sau pe o tigaie de teflon .
Se unge un vas de yena sau de ceramica cu unt (ulei) si se tapeteaza cu pesmet pentru a nu se lipi.
Se aseaza un strat de vinete pe fundul vasului,presaram branza rasa, ou batut si marar,apoi asezam iar un strat de dovlecei fripti (sau prajiti). Eu am prajit dovleceii pentru ca nu dureaza atat de mult, vinetele recomand sa le frigeti pentru ca ele absorb foarte mult ulei avand textura buretoasa.
Se continua tot asa pana cand umplem vasul. Ultimul strat a fost cel de branza cu ou si marar peste care am asezat rosiile feliate.
Puteti pune mozzarella si intre straturi, in functie de cat de bogata in calorii vreti sa o faceti , eu am facut si cu mozzarella si fara si iese buna oricum.
Cand este gata coapta presaram putin oregano peste rosii pentru putin mai multa savoare!
Va urez pofta buna! este delicioasa garantat si foarte suculenta!
1
Vinetele si dovleceii se pot coace si in cuptor, este mai dietetic!