Acești melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval, sunt buni atât calzi, abia scoși din cuptor, cât și reci, luați la pachet, la serviciu, sau la picnic, oriunde am merge.
Sunt de mare efect, mai ales în rândul copiilor, atunci când au prieteni în vizită și stau de povești în fața televizoarelor, a calculatoarelor, vizionând un film sau jucând un joc.
Lăsăm aluatul să se dezghețe la temperatura camerei, apoi desfacem fiecare foaie și o întindem ușor cu sucitorul, pe folia în care a fost împachetată.
Ungem foile cu puțin ketchup ușor picant sau după preferință și așezăm feliile de bacon, una lângă alta, de-a lungul foilor.
Radem cașcavalul deasupra și presărăm chimen, susan, sau diverse condimente.
Tăiem foile de aluat exact pe lângă feliile de bacon și le rulăm de la ambele capete, uniform, către centru.
Formăm astfel melcișorii perechi, pe care îi ungem cu ou bătut și presăram chimen sau susan deasupra lor.
Îi așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt și îi coacem la 190 de grade, pentru 15-20 de minute, până se rumenesc frumos.
Sunt și aspectuoși și gustoși acești melcișori perechi din foietaj cu bacon și cașcaval, vă recomand cu drag rețeta!