Budinca de paste cu pui si ciuperci

de ela in Paste, 9 Mar 2012 | 9737 vizualizari

 

am spus ca nu va mai dau de mancare....dar nu am rezistat sa nu va mai servesc o pizza :))))...am vazut reteta la Madi si nu i-am rezistat...ciuperci,piept de pui,paste...preferatele mele....am mai adaugat cate ceva si am adaptat-o dupa gustul meu....este super buna...si calda si rece este la fel de buna

 

INGREDIENTE

  • 400gr paste(spirale am pus eu)
  • 700gr piept de pui fara piele si os
  • 1borcan ciuperci taiate
  • 1ardei capia rosu
  • 3felii pastrama afumata
  • 1ceapa mica
  • 200ml pasta de rosii
  • 1lingurita mirodenia ardei si tomate de la fuchs
  • sare
  • piper
  • 200gr cascaval ras
  • 4oua
  • unt si pesmet pt tapetat vasul
  • 2linguri ulei de masline
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de paste cu pui si ciuperci:

Taiem pieptul de pui in bucati mai mici si il punem la fiert in apa cu sare si piper,pana se inmoaie bine carnea.Completam cu apa daca este nevoie.

Curatam ceapa si o taiem marunt.Ardeiul il curatam de samburi si il taiem cubulete.Punem legumele la calit in putin ulei.Lasam cateva minute,apoi adaugam ciupercile scurse si stoarse bune,punem si doua polonice de zeama de la carnea care fierbe,saram,piperam si condimentam cu mirodenia.Mai completam cu zeama de la pui,pe parcurs.Punem si pasta de tomate.

Scoatem pieptul de pui din supa si pastram zeama.Taiem pieptul de pui cat mai marunt si il adaugam in compozitia de mai sus,amestecam bine si mai lasam cateva minute,spre sfarsit mai punem 3polonice de zeama.Oprim focul.

Intre timp fierbem pastele dupa instructiunile de pe punga,apoi le punem la scurs intr-o sita.

Punem pastele si jumatate din cascaval in sosul de carne si ciuperci si amestecam bine.

Separam galbenusurile de albusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile si omogenizam.Turnam compozitia peste paste si amestecam usor.Mai condimentam daca este cazul.

Ungem o forma mai mare cu unt si tapetam cu pesmet,turnam budinca,presaram restul de cascaval si dam la cuptor aproximativ 60minute,pana se rumeneste frumos deasupra.Servim atat calda cat si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de paste cu pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste