Budincă de paste cu carne de pui

de madi_marin in Pui, 4 Mar 2012 | 14378 vizualizari

 

Nu mâncăm des paste. O budincă nu mai făcusem cam demult, aşa că în acest week-end felul doi a fost acesta. Acompaniat de castraveciori acri.

 

INGREDIENTE

  • 400 g paste
  • 1 piept mare de pui
  • 1 ceapă
  • 1 borcan cu ciupercuţe întregi
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 200 g caşcaval
  • 4 ouă
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de paste cu carne de pui:

Pieptul de pui se pune la fiert. Se spumează şi când e gata se curăţă cărniţa de pe oase şi se taie mărunt.

Între timp fierbem pastele….orice formă dorim….conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgem de apă. dar păstrăm o parte din ea pentru că ne va folosi la sos.

Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei, apoi adăugăm cărniţa fiartă şi ciupercile tăiate feliuţe. Se desface pasta de tomate în apa de la paste, apoi se adaugă peste carne şi ciuperci. Lăsăm să firbă împreună câteva minute, după care potrivim gustul cu sare şi piper.

Punem amestecul de carne cu sos peste paste , adăugăm 100 g caşcaval ras fin şi ouăle bătute. Amestecăm bine totul şi turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coacem la foc potrivit 20-25 de minute, iar spre sfîrşit adăugăm şi restul de caşcaval ras.

E bună şi caldă şi rece alături de murături.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de paste cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

madi_marin 1

06.03.2012, 19:59

angyb....ma bucur ca iti place...

ela 1

09.03.2012, 20:50

am facut si eu ieri....ce bunatate....

madi_marin 1

09.03.2012, 21:10

ela....asa e...buna tare budinca...

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budincă de paste cu dulceața de morcovi coaptă în vasul Zepter