Feliile de pâine le-am tăiat în două, transversal.
Am bătut 6 ouă cu sarea și laptele.
Brânza dulce am amestecat-o cu zahărul, zahărul vanilat, cele două ouă rămase și stafidele. Am uns bine cu unt un vas de yena dreptunghiular, destul de adânc. Feliile de pâine le-am tăvălit în compoziția obținută din ouă și lapte..și le-am așezat în tavă una lângă alta, lipite, fără a le stoarce. De asemenea am tapetat și marginile vasului cu aceste felii de pâine.
Apoi am turnat jumătate din compoziția de brânză peste care am adăugat încă un strat de pâine înmuiat de data aceasta stoarse bine, apoi brânza rămasă si ultimul strat de pâine îmbibat. Deasupra am împrăștiat câțăva fulgi de unt. Se dă forma la cuptor timp de 45 de minute până se rumenește ușor.
Se răstoarnă budinca pe un platou, însă trebuie lasată acoperită până se mai răceste puțin...după care ridicăm vasul și budinca va fi gata de servit. Presărăm zahăr pudră...Eu am servit și cu dulceață de căpșuni