Budinca de orez cu pere by Lubita

de Cris2711 in Dulciuri, 30 Mai 2013 | 4516 vizualizari

 

Cand avem pofta de ceva dulce,nu ne lasam pana nu ne facem pofta:D,cautasem aici o reteta buna si am gasit la Lubita.A iesit senzational de delicios,nu am asteptat sa se raceasca si nici pana maine sa fac poze mai bune:)Mersi Lubita;;)

 

INGREDIENTE

  • 400 ml lapte
  • 4 linguri orez
  • 4 linguri zahar
  • 2 oua
  • 100 gr. branza proaspata de vaci
  • vanilie,eu am avut lichida, sau baton
  • 2 pere
  • scortisoara
  • unt pentru uns vasul termorezistent
  • pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu pere by Lubita:

Intr-o oala de marime mijlocie se pune orezul la fiert,in lapte,vanilia ,praful de sare si trei linguri de zahar.

Se lasa la fiert,a se amesteca continuu,trebuie supravegheat.

Perele taiate marunt si coaja de lamaie se adauga in compozitie.Eu nu am avut lamaie dar am pus concentrat de lamaie.

Cand este orezul fiert in lapte,se ia oala de pe foc,se adauga si galbenusurile si branza de vaci.

Intre timp se bat albusurile spuma cu o priza de sare si se adauga o lingura de zahar.

Cand este gata se adauga in compozitia de lapte.

Apoi se toarna in vas .

Se adauga in cuptorul preincalzit la 150° si se lasa circa 45 de minute.

In functie de cuptor poate trebuie lasat mai mult sau mai putin.

Cand este gata se intredeschide cuptorul,nu foarte mult ,pentru ca compozitia sa nu se lase.

Se lasa putin la racit si se serveste calda sau rece.

Cu siguranta merge si cu fructe,noua ne-a placut asa.

Eu am ales un vas termorezistent,tapetat cu putin unt si pesmet.

 

TIPS-URI

1

un praf de scortisoara

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu pere by Lubita" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Budinca de orez cu sirop de zahar ars