Este o reteta usurica si tare tare buna :-)
Intr-o oala, se pune laptele la fiert impreuna cu zaharul, zaharul vanilinat, esenta de vanilie, sarea, coaja de portocale si cea de lamaie. Cand laptele da in clocot, se adauga orezul care se fierbe doar de jumatate. Lasandu-l mai apoi sa se umfle acolo pana se tin boabele unul de celalalt. In cazul in care boabele de orez nu se tin bine stranse, se adauga galbenusul de ou, usor batut si se amesteca.
Dupa aceasta, merisoarele se imerseaza in apa clocotita pentru a le scoate din starea de deshidratare si se spun la stors.
Un vas Yena se tapeteaza cu unt si se adauga un strat de orez, presaram merisoare si tot asa in functie de dimensiunea vasului pana cand ultimul strat sa ne fie orezul. Se da la cuptor pana se rumeneste orezul. In timpul cat orezul sta la cuptor, batem spuma albusul pana cand daca intoarcem vasul sa nu curga. Scoatem vasul si adaugam spuma de ou, lasandu-l din nou la cuptor pana se rumeneste.