Budinca de orez cu lapte condensat

de aziz in Mancare copii, 30 Sep 2011 | 11959 vizualizari

 

O budinca absolut grozava,aromata si cremoasa datorita laptelui condensat si a untului.Merita sa incercati.....;)

 

INGREDIENTE

  • 200 gr orez cu bobul rotund
  • un varf de lingurita cu sare
  • o cutie lapte condensat
  • 4-5 linguri cu unt
  • 100 gr stafide sau caise uscate(asta am pus eu)
  • esenta de vanilie sau zahar vanilat 2 plicuri
  • gem de caise sau sirop de fructe pentru decor

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca de orez cu lapte condensat:

Punen orezul in sita si-l spalam bine. Apoi se pune la fiert intr-o oala incapatoare, de preferinta nonaderenta. Adaugam sarea si cam 600 ml apa fierbinte. Lasam sa fiarba intre 30 si 40 minute. Dupa acest timp orezul va avea doar putina apa care nu se scurge. Adaugam peste laptele condensat, untul si caisele uscate taiate in cubulete si mai lasam la fiert inca 20 minute la foc foarte mic. Luam de pe foc adaugam esenta de vanilie, punem in cupe si lasam la racorit. Se serveste cu sos de fructe sau gem acrisor de caise.            

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca de orez cu lapte condensat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de ficatel cu orez- pt bebelusi