Budincă de orez cu brânză şi ananas

de Zamfira in Dulciuri, 29 Noi 2015 | 4077 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cană orez (de preferat orez alb)
  • 500 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 3 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 2 esenţe rom
  • coaja de la o lămâie
  • 1 compot de ananas
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budincă de orez cu brânză şi ananas:

Fierbem orezul în apă cu sare. Scurgem orezul foarte bine de apă.

Amestecăm brânza de vaci cu celelalte ingrediente, oul, zahărul, făina, esenţele, la sfârşit ananasul din compot. Omogenizăm totul foarte bine.

Ungem o tavă yena sau o tavă pentru prăjituri cu ulei şi tapetăm cu griş. Punem orezul apoi compoziţia de brânză. Punem tava în cuptorul preîncălzit, la foc moderat pentru 25-30 minute, după care reducem puţin intensitatea focului şi mai lăsăm budinca încă 25 de minute.

Se poate felia frumos abia când s-a răcit complet.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Budincă de orez cu brânză şi ananas" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Zamfira 1

30.11.2015, 14:07

Ela

Gicuta 1

03.12.2015, 09:15

Tare buna!

Zamfira 1

03.12.2015, 17:27

Gicuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Strudel din aluat foietaj cu budinca de vanilie si visine

de Caty 2

ieri la 18:42

 Torturi spirala cu zmeura  si La multi ani ! ( reteta cu nr 1800 )

pe 05.07 la 18:28

Reteta de briose cu ciocolata si fructe de padure

pe 05.07 la 15:03

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu gem