Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac

de RODIMUR in Mancare copii, 16 Feb 2020 | 4220 vizualizari

 

Dacă tot am fost încântată de clătitele cu spanac și mi s-a părut că sunt bune și simple, nu neapărat umplute, m-am gândit la un mic dejun cald: ochiuri în aceste clătite minunate. Iar alături am pus și o clătită umplută cu cremă de brânză. Îmi amintesc că am văzut cândva o imagine cu un astfel de mic dejun și de atunci mi-am tot propus să pun în aplicare această idee simplă și grozavă. A fost un mic dejun tare aspectuos, gustos și sățios...
Am pregătit două porții de mic dejun cald.

 

INGREDIENTE

  • 2 clătite simple cu spanac
  • 2 clătite cu spanac, umplute cu cremă de brânză
  • 2 ouă
  • ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • Pentru servit:
  • 4 felii de pâine toast, prăjite
  • feliuțe de roșii
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac:

Se fac clătitele cu spanac și se umplu cu cremă de brânză, după rețeta: 

https://www.bucataras.ro/retete/clatite-aperitiv-cu-spanac-umplute-cu-crema-de-branza-92377.html

Se înfierbântă uleiul de floarea soarelui în tigaie și se prăjesc două ouă ochiuri, cu grijă ca să nu se întărească gălbenușurile.

Se prăjesc patru felii de pâine toast.

Se spală roșiile și se feliază.

Se pune câte o clătită simplă pe fiecare farfurie și în mijloc, ochiurile calde, imediat ce s-au făcut.

Se împăturesc clătitele în jurul ochiurilor, se adaugă pe farfurie câte o clătită cu spanac umplută cu cremă de brânză și feliuțe de roșii. 

Micul dejun se servește cald, cu pâine prăjită.

TIPS-URI

1

Pentru prepararea clătitelor cu spanac, este bine să se urmeze tips-urile de la acea rețetă.

2

Ar fi bine ca ochiurile să fie făcute rapid, în ulei încins, în așa fel încât să nu se întărească gălbenușurile.

3

Meniul se servește cald, imediat ce este preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun cald, cu ochiuri in clatite cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

RODIMUR 1

17.02.2020, 21:43

Bine, Cristina, facem din nou rețeta, pentru că ce-a fost, s-a terminat...!

dantes 1

18.02.2020, 13:10

Bun!

RODIMUR 1

18.02.2020, 14:00

Mulțumesc frumos, Dantes!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta de ovaz cu lapte - Deliciul copiilor