Am avut ocazia sa ajung la Baia Mare, unde am dat peste o doamnă tare drăguță si care mi-a recomandat acesti tăieței de casă, buni pentru ciorbe, dar si pentru aceasta budincă pe care facut-o la îndrumarea ei. Sper sa va placa!
Pentru început, pregatim tăieței, punand într-o oala apă cu un pic de sare. Cand apa începe sa fiarba, adăugăm tăiețeii si îi lăsăm sa fiarbă, dar nu de tot, ci al dente, cum se spune. Ii strecuram si apoi ii clatim un pic în apă rece pentru a nu se lipi unul de altul.
Separat, într-un castron, amestecăm brânză cu ouăle și zahărul, după care adaugam laptele, stafidele, esența si zahărul pudră.
Prin amestecarea tuturor va rezulta o compozitie destul de moale.
In această compoziție vom adăuga taieteii, se amesteca până se încorporează toate, dupa care se va turna într-o tava pe care am uns-o cu margarina (eu am folosit un vas termorezistent).
Se dă la cuptor pentru 50 de minute.
Se taie rece si tot atunci, se poate pudra cu zahăr pudră vanilat