Am putea numi acest preparat un fel de lasagna, intrucat contine cam aceleasi ingrediente, doar ca in loc de foi de lasagna folosim paste scurte (ex: melcisiori). Sunt foarte gustoase si hranitoare si va sfatuiesc sa incercati reteta atunci cand vreti sa aduceti ceva nou in meniul familiei.
Pentru inceput caliti ceapa tocata marunt, apoi adaugati carnea si lasati pe foc 10 minute. Adugati sosul de rosii si lasati sa fiarba aproximativ 15 minute, amestecand din cand in cand.
Dupa cele 15 minute adugati si mararul tocat marunt si condimentati dupa gust cu sare de mare si piper.
Fierbeti apoi pastele al dente (adica cu un minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj) si lasati-le la scurs. Pentru paste am ales mecisiori Hutton Sunt perfecte pentru orice reteta, iar gustul si textura sunt ingredientele secrete ale succesului retetei.
Ungeti un ulei de masline o tava pentru cuptor si turnati jumatate de cantitatea de paste, apoi cascavalul ras.
Asezati si stratul de carne, apoi inca unul de paste. Ne apucam apoi de sos.
Topiti untul la foc mic, adugati faina si amestecati repede cu telul pentru a nu se lipi. Turnati apoi laptele putin cate putin, amestecand in continuu si aduceti sosul la fierbere, pana se ingroasa. Condimentati cu sare si piper
Sosul astfel obtinut il turnati peste paste si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru 45 minute. La jumatatea timpului scoateti tava si mai presarati putin cascaval ras.
Pofta buna!
Gasiti mai multe retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/, sau pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/pages/Cocktail-of-Senses/573085592771209