Budinca cu legume de vara

de dentistutza in Aperitive / Garnituri, 5 Iul 2010 | 12428 vizualizari

 

Multicolora, gustoasa si destul de rapida. Se preteaza imaginatiei ,gama de legume in sezon fiind variata. Dupa gust merge parfumata si cu putin usturoi sau patrunjel.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr. unt
  • 1 1/2 pah.faina
  • 2 linguri otet
  • 2 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 dovlecel
  • fasole verde
  • 1/2 cutie porumb boabe
  • 1 ceapa rosie
  • sunca sau mischiulet afumat
  • 1/2 ardei gras rosu
  • sare,piper,
  • 2 oua mari
  • 1 cana smantana
  • 2 ligurite faina
     
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu legume de vara:

Aluatul

Ingredientele se amesteca, se framanta putin (doar cat sa devina omogen) si se lasa cam o ora la frigider,in folie.

Legumele

Fasolica se da incateva clocote in apa sarata. Dovlecelul taiat rondele se inmoaie in putin ulei de masline impreuna cu ceapa taiata tot rondele subtiri. Se adauga ardeiul gras taiat fasii,porumbul bine scurs,fasolea si muschiuletul taiat cubulete. Se potriveste cu sare si piper.

Se unge si se tapeteaza cu faina o tava lunguiata,se aseaza aluatul  peste care punem legumele racite usor. Smantana se amesteca cu ouale batute si faina,se toarna uniform si se coace la foc potrivit.

TIPS-URI

1

eu ador combinatiile de gusturi si am aromatizat legumele cu coriandru

2

in loc de smantana am folosit lapte de cocos si in ciuda emotiilor a iesit ceva interesant

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

ela 1

06.07.2010, 23:51

oare de ce nu a pus nimeni aici furculitele?

dentistutza 1

07.07.2010, 08:56

multumesc fetele...

nadina73 1

20.07.2010, 23:29

ce nebunie de colorisuper 5 furcu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rulada colorata cu spanac