Budinca cu fidea si branza de vaci

de Bucataras Medi in Paste, 28 Oct 2015 | 11322 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fidea Barilla
  • 150 g smantana20%
  • 1 kg branza de vaci
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 fiola esenta de rom
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 150 ml lapte
  • 150 g stafide
  • Mai avem nevoie
  • unt pentru uns forma
  • 2 oua
  • zahar pudra pentru pudrat budinca
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fidea si branza de vaci:

Intr-un vas punem la fiert apa cu sare si cand incepe sa fiarba adaugam fideaua.Din momentul fierberii tinem 3 min. apoi scurgem fideaua de apa folosind o strecuratoare.

Punem fideaua intr-un vas mai incapator si adaugam rand pe rand(amestecand de fiecare data usor),smantana,branza de vaci,coaja rasa de lamaie,esenta de rom,ouale,zaharul ,laptele si stafidele.

Ungem o tava(eu am folosit una rotunda cu diametrul de 30 cm)cu unt si turnam compozitia de mai sus.

Batem bine cele 2 oua si le rasturnam peste budinca.

Dam la cuptorul preincalzit,la 180 grade timp de circa 30 min.

Scoatem din cuptor,lasam sa se racoreasca in tava,apoi pudram cu zahar pudra si mai apoi taiem.

Se poate servi atat calda cat si rece,cu dulceata,cu frisca  sau pur si simplu ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fidea si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Ina 1

28.10.2015, 20:27

si buna si frumoasa!

MOKUSKA 1

28.10.2015, 21:58

Meeeediiii ))), la ora asta m-a apucat sa ma uit la reteta asta.....arata demential

delia64 1

14.04.2016, 20:08

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

ieri la 16:08

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum sa prepari razalai de casa