Budinca amorezata (pt andutu)

de Dana Cristea - pusikmea in Mancare copii, 23 Iun 2010 | 6392 vizualizari

 

amorezata, stiti de ce ,nu?:)):)) ieri mi-am cumparat si tavita asta si trebuia sa o inaugurez si pe ea :D este o budinca din orez cu mar copt si branzica, tot pt. regim

 

INGREDIENTE

  • o cescuta de orez
  • 2 mere
  • 2 lingurite branzica slaba de vaci
  • un pic de unt pt uns tavita
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca amorezata (pt andutu):

Spalam merele si le punem intr-o tavita la copt.

Intre timp spalam si orezul in cateva ape, il punem la fiert.

Dupa ce s-au copt merele le lasam putin sa se raceasca, dupa care le decojim, le taiem cubulete si apoi le pasam cu furculita.

Amestecam merele coapte cu orezul si branzica si le punem intr-o forma termorezistenta unsa cu unt.

Dam la cuptorul preincalzit pt cca 10-15 minute.

Dupa ce am scos forma din cuptor lasam putin sa se racoreasca dupa care desprindem usor de pe margini si rasturnam pe un platou. ( eu m-am chinuit putin sa-mi iasa inimioara intreaga :D :)):)) )

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca amorezata (pt andutu)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu lapte