Budinca Abade de Priscos

de cristeena20 in Dulciuri, 22 Noi 2012 | 15772 vizualizari

 

Ca toate deserturile portugheze, si aceasta budinca are fff multe oua. Dar e si ffffffff buna. Cand am auzit ce contine si cum se face...am crezut ca va fi dezastru..dar proba finala...e criminal de buna. Textura ..gustul...e ceva de vis. Merita incercata, in ciuda..ciudateniilor .
Reteta originala se face mai multa..eu am facut jumate- intr-o forma mai mica de budinca.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr zahar
  • 250 ml apa
  • 30 galbenusuri
  • 50 gr bacon sau sunca afumata de casa
  • 50 ml vin porto
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca Abade de Priscos:

Caramelizam forma de budinca si dam deoparte

Amestecam zaharul cu apa si cu baconul intreg. Amestecam galbenusurile cu vinul de porto . Scoatem sunca sau baconul si amestecam siropul de zahar cu ouale cu vinul, amestecand continuu. 

Se toarna in forma de budinca si intr-un vas cu apa (o tava) se pune in cuptor la 140-160 grade Celsius (in bain marie) cca 40 minute. Se scoate si se pune vasul de budinca la frigider. Se scoate rece pe un platou. 

Va asigur ca gustul merita tot sacrificiul de calorii....

Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca Abade de Priscos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

bursuc24 1

31.10.2013, 21:31

30 de galbenusuri??? zahar, apa si sunca afumata?? va las pe voi sa testati asa ceva

cristeena20 1

31.10.2013, 22:06

Bursuc, nu e nimeni obligat sa incerce sau sa aprecieze...eu doar am impartasit cu voi ce am invatat si eu si am facut . DAca nu incercam nici curaj nu aveam sa postez reteta. OAre altii nu folosesc untura la prajituri ? sau alte ingrediente care par normale pentru unii dar ciudate pentru altii.Cat despre numarul de oua aici in Portugalia deserturile in general contin multe multe oua...dar nu e obligatoriu sa se manance mult...si jur ca sunt de vis

iry-gabriela 1

01.11.2013, 15:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort Kodrit Kadir