Millefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille din carne de porc și legume.
Se taie mărunt pătrunjelul. Dacă vreți să îl tocați la robotul de bucătărie, se adaugă un cub de gheață și puțină apă rece. Acest lucru ajută la tăierea pătrunjelului în mod egal.
Pătrunjelul tocat se pune peste pesmet. Se taie carnea în doua bucăți, i se dă o formă rotundă din care se taie medalioane. Apoi se bat aceste medalioane cu ciocanul de șnițele. Se toacă rucola și măslinele. Se toacă și busuiocul si arpagicul. Se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie. Când se încinge, se pun măslinele la călit. Apoi se adaugă ruccola și busuioc, se ia tigaia de pe foc, se adaugă sare, coajă de lămâie, se amestecă.
Se taie ceapa pe lungime, în formă de bețișoare. Apoi se fac spaghete din ceapă verde. Apoi se curăță jumătățile de ardei de partea albă a miezului. Apoi se taie ardeii sub formă de fideluțe fine. Parmezanul se toacă marunt. Se pun ouăle într-un bol și se bat cu o furculiță. Se adaugă parmezanul peste măsline și se amestecă. Acest amestec se pune peste un medalion de carne. Se acoperă cu altul , iar un strat de umplutură, iar un medalion. În total sunt patru straturi de carne. Apoi se taie în două. Una dintre jumătăți sunt clădite una peste alta, iar apoi se înfinge o scobitoare în mijloc pentru a le ține împreună. Medalioanele se trec prin ou, apoi prin pesmetul amestecat cu condimente. Se scoate scobitorile. Se pune ulei într-o tigaie, se trec medalioanele prin acest ulei, iar apoi tigaia se da la cuptor la 195 de grade, timp de 9 minute. Într-o tigaie se pune ulei la încins, iar când e fierbinte, se pune ceapa, apoi ardeii. Se adaugă sare și se amestecă. Se adaugă vin alb. Se adaugă și puțin busuioc proaspăt și se ia de pe foc. Se taie o bucățică de rosie fideluțe, se taie și câteva fire de arpagic și se amestecă.
Pe o farfurie se pune un inel de metal. In el se pun legumele. Se scoate inelul și deasupra legumelor se pune medalionul de porc. Se decorează cu roșii si arpagic, câteva picături oțet balsamic, puțin ulei și piper proaspăt macinat. Poftă bună!