Pregatim ciupercile :
Desfacem conserva si o scurgem de zeama (daca sunt ciuperci crude atunci le curatam sau spalam si le taiem ) , le lasam la stors intr-o strecuratoare . Usturoiul il curatam si tocam marunt .
Intr-o tigaie punem la incins untul cu 1 lingura ulei de masline ( se pune putin ulei peste unt ca sa nu se arda ), si adaugam usturoiul. Le lasam putin sa iasa aroma din usturoi si punem ciupercile. Asezonam cu sare si piper si punem vinul alb .
Lasam sa scada putin, timp in care punem painea la prajit (eu am pus-o in cuptor) , si decojim rosia (o tinem putin in apa fierbinte ; in acest fel se decojeste mai repede si ramane toata pulpa ) , o taiem cubulete si o adaugam peste ciuperci.
Mai lasam pe foc sa fdea cateva clocote si punem verdeata.
Painea prajita o ungem cu restul de ulei de masline , se poate da si cu usturoi (un catel de usturoi se freaca painea ) si pe ea punem compozitia din ciuperci.
Cu drag va urez POFTA BUNA !!!!
1
Daca sunt ciuperci proaspete timpul de preparare poate fi mai mare