am cumparat de 3ori almette pana am ajuns sa fac prajitura asta...am vazut-o la Oana(parca era preferata lui Catalin:))) apoi la Miha si am inteles ca este o reteta tradusa de Natalia ...o prajitura de vis,delicoasa...am adaugat doar crema mascarpone.si am pus mai putin unt la crema si am pus doua cutii de almette in loc de una..merita facuta
Punem intr-o craticioara ciocolata si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si lasam sa se topeasca totul,apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie si mixam bine apoi punem treptat ouale si batem bine cu mixerul .Punem faina si sarea si amestecam usor cu o lingura de lemn iar la urma adaugam nucile,omogenizand bine compozitia.
Tapetam o forma termorezistenta(a mea este 23x23cm) in care turnam aluatul si nivelam cu lingura de lemn.Dam la cuptorul preincalzit aproximativ 25minute,depinde de cuptor.Scoatem si lasam sa se raceasca.Va fi un blat mai tare,gen biscuiti care se va inmuia dupa cateva ore dupa ce a fost uns cu crema.
Crema:Batem crema de branza cu zaharul pudra,adaugam apoi untul moale, crema mascarpone,vanilia si scortisoara,omogenizand bine.
Dam jos hartia de copt de pe fundul blatului si il punem inapoi in tava.Ungem blatul cu crema si dam la rece 1-2ore.
Intre timp pregatim glazura:topim ciocolata intr-o craticioara impreuna cu frisca lichida si nessul dizolvat,apoi adaugam untul si mai lasam pana s-a topit totul.Lasam sa se raceasca putin la temperatura camerei apoi punem glazura peste crema si dam la rece cateva ore.
Taiem prajitura cu un cutit trecut prin apa,ca sa se taie frumos.