Brownie cu ciocolata neagra si alba

de Criss in Prajituri, 12 Aug 2015 | 6175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -250 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 ml frisca lichida
  • Ganache de ciocolata alba:
  • -80 g ciocolata alba
  • -150 ml frisca
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu ciocolata neagra si alba:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca. Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase.  Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25- 30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.

Pentru crema, se ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si prajitura se lasa in frigider o ora, dupa care se poate taia. Pentru ornat am folosit un ganache usor din ciocolata alba.  Ciocolata alba se pune pe baie de aburi impreuna cu 50 ml frisca, se lasa sa se  raceasca apoi se bate cu mixerul. In timp ce crema se mixeaza, se adauga restul de frisca si se bate pana rezulta o crema spumoasa cu care se vor orna patratelele ciocolatoase.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu ciocolata neagra si alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

12.08.2015, 21:50

Criss, numai delicatese faci, nu stiu cand mai ai timp!

Micutza Luana 1

13.08.2015, 00:09

vaaai :X:

Criss 1

13.08.2015, 12:38

Multumesc Rocsi. Incerc sa le fac pe toate.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de vanilie si lamaie