Brownie cu alune caramelizate

de Criss in Prajituri, 10 Oct 2014 | 11503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 g unt
  • -3 oua
  • -250 g zahar
  • -3 linguri cacao
  • -150 g faina
  • -1 fiola esenta de rom
  • Crema:
  • -200 g ciocolata amaruie
  • -200 ml frisca lichida + -80 g alune de padure (sau nuci, migdale, etc.)
  • -3 linguri zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie cu alune caramelizate:

Ciocolata se rupe bucatele, se pune intr-o cratita impreuna cu untul si se topesc impreuna la bain-marie, amestecand in continuu. Dupa ce s-au topit, rezultand o crema lucioasa, se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se bat ouale cu zaharul si esenta de rom. Se adauga apoi crema de ciocolata, faina si cacaua. E bine sa punem cacaua si faina intr-o sita si sa o cernem pentru a nu avea cocoloase. 

Se pune compozitia intr-o tava (20/30) tapetata cu hartie de copt. Se coace prajitura 25-30 minute, pana trece testul cu scobitoarea. Nu trebuie lasata mai mult, pentru ca ea trebuie sa ramana umeda in interior.

Alunele se rumenesc putin intr-o tigaie antiaderenta, apoi se ia coaja cat se poate de bine de pe ele. Se caramelizeaza zaharul si se pun alunele in caramel, se amesteca apoi se toarna pe hartie de copt si se lasa la racit. Dupa ce s-au racit de tot se toaca cu un cutit.

Pentru crema, se topeste ciocolata impreuna cu frisca intr-un vas pe baie de aburi si se amesteca pana se topeste ciocolata si rezulta o crema omogena. Crema e de fapt un ganache dar nu trebuie batut. Crema se pune peste blatul racit si deasupra se presara alunele caramelizate si tocate cu cutitul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie cu alune caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa cioco-delicioasa cu fructe de padure