Brownie bottom cheescake

de Ela68 in Prajituri, 24 Feb 2014 | 9147 vizualizari

 

Mai bine ii spuneam negresa cu branza, ca tot gustul ala il are. Dar mai nou, lumea nu mai cauta pe google negresa , e mai cool cheescake .
Gasesc deseori pe net bloguri care au fotografii de revista, care ma inspira si nu ma lasa sa-mi vad linistita de dieta. Stiind ca am in frigider branza Ricotta pe care n-am putut manca-o ca atare, am cautat sa prepar ceva bun, racoritor, o combinatie de branza cu ciocolata. Cam asa am ajuns la aceasta prajiturica.

 

INGREDIENTE

  • pentru blatul de ciocolata
    • 90 gr unt
    • 70 gr ciocolata 85% cacao ( se poate folosi si cu 70%)
    • 30 gr cacao
    • 160 gr zahar
    • 2 oua
    • 60 ml lapte
    • 40 gr faina
    pentru stratul de branza
    • 350 gr Ricotta
    • 150 gr zahar
    • 3 oua
    • semintele de la 1/2 baton de vanilie
    • 150 ml iaurt grecesc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Brownie bottom cheescake:

1. Amestecati untul si ciocolata la Bain Marie pana se omogenizeaza. Dati deoparte si adaugati zaharul, amestecand in continuare pana la topirea acestuia. Se lasa putin la racit.

2. Adaugati ouale pe rand si laptele amestecului de ciocolata si mixati pana la omogenizare. 

3. La final se adauga faina si cacaoa cernute, amestecand uor cu telul.

4. Se toarna compozitia intr-o forma cu diametrul de 22 cm, tapetata cu hartie de copt si unt si se niveleaza cu ajutorul unei spatule. Coaceti la foc mediu in cuptorul preincalzit, zece minute ( 180°C ), atatcat sa se formeze o crusta si amestecul de branza sa nu se intrepatrunda cu blatul.

5. Pentru stratul de branza, mixati branza cu zaharul, apoi adaugati semintele de vanilie, iaurtul si ouale pe rand. Turnati amestecul peste stratul de ciocolata, nivelati usor, fara sa apasati, evitand astfel intrepatrunderea straturilor.

6. Lasati la copt, la 200°C, timp de 30 minute. Eu am tinut-o mai mult, am avut impresia ca ramane necoapta, insa pe masura ce se raceste, aceasta se intareste. Asadar, lasati in cuptor cheescake-ul 20-25 min, dupa care stingeti focul si lasati la racit in interior cu usa de la aragaz intredeschisa. Racirea fiind lenta, se va evita craparea stratului de branza.

7. Puteti orna cu ciocolata , sau puteti lasa prajiturica simpla.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Brownie bottom cheescake" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Brownie cheesecake