Broscuta vesela

de ianculubita in Mancare copii, 17 Mar 2013 | 9765 vizualizari

 

Dragele mele care aveti copii;probabil ati auzit de revista de bucate pentru cei mici care se numeste PAP TOT;ei bine am cumparat-o si eu si am inceput sa exersez pentru la vara cand vor veni fetele;
Am inceput cu aceasta reteta super usoara si super gustoasa dar eu nu am fost prea atenta si cineva a mancat carapacea testoasei...!!!;nu nu a fost asa,eu am folosit un castron mai mare decat ar fi trebuit si nu mi-a iesit cum trebuie.
Incercati si voi pentru copii

 

INGREDIENTE

Blat

  • 3oua
  • 80g zahar pudra
  • 1zahar vanilat
  • 100g faina
  • 70g gem(merge mai mult)

Umplutura

  • 250ml frisca lichida
  • 250g branza de vaci
  • 150g zahar pudra
  • vanilie
  • 50g gem

Decor

  • martipan
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Broscuta vesela:

Batem albusurile spuma tare cu zaharul pudra si vanilia,adaugam galbenusurile treptat si la final faina cernuta amestecand usor de jos in sus;

intindem aluatul in tava de la aragaz cu hartie si o lasam la cuptor 8-10min;

rasturnam blatul pe un prosop umed,desprindem hartia,ungem cu gem,rulam strans,o dam la rece apoi o taiem felii egale.

Pentru crema,amestecam branza cu zahar pudra,vanilie si gem iar la final incorporam frisca batuta.

Imbracam un castron cu folie alimentara,apoi il capitonam cu felii de rulada atat fundul cat si peretii;

punem compozitia de branza,acoperim cu felii de rulada si folia apoi dam la frigider cel putin 4h.

Rasturnam castronul,desprindem folia si facem din martipan capul,picioarele broscutei si le fixam de corp.

TIPS-URI

1

din ingredientele pentru crema rezulta prea multa,o folositi ce va ramane doar daca faceti 2broscute

Daca ti-a placut reteta noastra "Broscuta vesela" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte, portocale si cocos