Nu obisnuiesc sa gatesc raw, desi nu mi-ar strica deloc, avand in vedere ca e modul cel mai sanatos de hranire, dar uitandu-ma pe blogul Ligiei Pop mi-a facut cu ochiul prajitura ei de mere raw.
Si mi-am propus sa o fac sub forma de briose. Am executat-o cu mici modificari.
Cu reteta aceasta particip si la concursul "Dulce Romanie" organizat pe blogul My Fancy Cake...
pt ornat:
Se face mai intai "blatul" : 1 mar se taie felii si se baga la robot impreuna cu stafidele si 1-2 linguri de apa. Se mixeaza bine, apoi se goleste compozitia intr-un vas si se amesteca cu faina din seminte de floarea soarelui (2-3 linguri, cat cuprinde).
Se pregateste "umplutura" din: 1 mar, scortisoara + 1 lingura de faina din seminte de floarea soarelui.
Se pregatesc formele de briose, care e bine sa fie de silicon, pt ca nu se leaga de margini si nu e nevoie de hartiute.
Se pune mai intai o lingura de "umplutura", se preseaza bine in forma de briose, iar peste ea se adauga o lingura de ".blat", care iarasi se preseaza bine. Se rastoarna forma/formele de briose pe o farfurie si se orneaza dupa preferinta.
Eu am ornat cu bucatele de piersici si ananas +stafide.
Foarte simplu si foarte sanatos!