by Laura Adamache
Se cerne faina. Oul se bate putin. Peste laptele incalzit se pune zaharul, zaharul vanilat, esenta si oul batut. Drojdia se dizolva in lapte.
Cantitatea de lichid se pune peste faina si amestecam usor cu lingura. Se adauga si untul moale, apoi se framanta aluatul cu mana. Daca aluatul mai cere faina, mai punem pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim aluatul apoi il lasam la crescut, pentru cca. 45 min.
Dupa ce a crescut, se intinde o foaie dreptunghiulara de cca 5 cm. grosime. Se unge foaia cu untul moale, peste care intindem nutella incalzita in prealabil (cam 2 secunde la microunde). Presaram nuca maruntita si prajita si taiem aluatul in jumatate.
Rulam prima jumatate, apoi taiem din rulou bucati in forma de trapez. La fel procedam si cu cealalta jumatate de aluat ( rulam apoi taiem ) .
Fiecare rulou-trapez, se preseaza cu coada unei linguri de lemn, pe jumatate.
Tapetam o tava cu hartie de copt, asezam briosele si lasam la crescut pentru cca.15-20 min.
Inainte de a le introduce la cuptor pentru 15-20 min., le ungem cu galbenusul de ou amestecat cu laptele.
Ies foarte pufoase !