Un alt desert bazat pe albușuri.
P.S. Am plecat de la o minunată reteță a Mihaelei Simiuc.
http://www.dulciurifeldefel.ro/briose-din-albusuri-cu-nuca-de-cocos-si-ciocolata/
Albușurile reci se bat spumă cu sarea, apoi se adaugă zahărul și se bat în continuare până ce se obține o bezea fermă și lucioasă.
Se adaugă uleiul, esența de vanilie și se amestecă ușor până ce se înglobează.
Se presară arahidele măcinate, făina cernută împreună cu praful de copt.
Se amestecă ușor cu o spatulă, cu mișcări de sus în joc.
Apoi se adaugă merișoarele și stafidele, amestecându-se până ce se înglobează.
Un sfert din compoziția rezultată se pune într-un bol, se adaugă pudra de cacao și se amestecă ușor, până ce se înglobează.
În forme special pentru brioșe, tapetate cu hârtie sau unse cu puțin unt și făină, se adaugă câte o lingură de compoziția albă, apoi una din cea cu cacao.
Deasupra se ornează cu alune.
Se pun la copt în cuptor la foc mediu, cca. 150 grade, cca. 40 de minute, până ce se rumenesc și trec testul scobitorii.
Se scot brioșele din forme și se lasă la răcit, pe un grătar, apoi se pudrează cu zahăr praf.
Spor și poftă bună!