Briose din albusuri

de MotanLaOale in Prajituri, 23 Noi 2012 | 5809 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 100 g zahar
  • 100 g unt
  • 160 g faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • stafide
  • coaja de portocale praf
  • zeama de la o portocala
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose din albusuri:

Albusurile se bat tare cu un praf de sare.

Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste.

Se adauga untul topit si racit si aromele si se mixeaza.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca usor cu o spatula.

Se pune hartie speciala in formele de briose si se pune o lingura din compozitie.

Se presara cateva stafide in fiecare forma si se acopera cu inca o lingura de compozitie.

Din ingrediente mi-au iesit 12 briose.

Se introduc in cuptorul preincalzit pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se pot orna dupa preferinta. Eu nu le-am ornat.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose din albusuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

MotanLaOale 1

24.11.2012, 20:23

moi_miruna 1

25.12.2012, 17:04

Multumesc mult pentru reteta! Au iesit minunate intr-un timp foarte scurt!! Sarbatori Fericite!

MotanLaOale 1

25.12.2012, 18:22

Craciun fericit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose cremoase