Cornulete cu osanza

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 9 Ian 2011 | 26640 vizualizari

 

Aceste cornulete sunt nelipsite de pe masa de Craciun.Secretul lor este cum le impachetezi,daca nu respecti pasii de impachetare nu o sa iasa foite.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri otet
  • 1 lingura amoniu
  • 1 kg faina
  • 1,5-2 pahare apa minerala
  • coaja rasa de lamai,portocala
  • arome
  • "Crema":
  • 1 kg osanza de porc
  • 400 g faina
  • +
  • dulceata
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete cu osanza:

"Crema":

Osanza se da prin masina de tocat carne si se pune intr-un castron incapator.Peste osanza se pun 400 g faina si se framanta pana se incorporeaza toata faina.

Compozitia rezultata se imparte in 3 bucati mari si fiecare bucata in 3 bucati mici.Se lasa la rece.

Aluat:

Ouale si freaca cu zaharul,se adauga uleiul si se omogenizeaza.Amoniul se stinge in otet si se adauga la oua.Pentru inceput se toarna un pahar de apa minerala si faina.Punem atata apa cat sa incorporam toata faina si sa obtinem un aluat elastic.La sfarsit se adauga aromele.Aluatul se imparte in 3 bucati.
Se ia o bucata de aluat si se intinde.

Se unge cu  1 bucata mica de osanza si se impacheteaza ca in imgine,daca impachetati gresit nu o sa mai aiba foite.


La fel se procedeaza si cu celelalte 2 bucati de aluat si cu cele 2 bucati mici de osanza.Procedeul se repeta de inca 2 ori la fel,lasandu-le cate 10 minute la rece.
Dupa ce am impachetat fiecare bucata de aluat de 3 ori,o intindem pe masa infainata.Taiem fasii de aluat si din acestea taiem dreptunghiuri de marimi potrivite.

In mijlocul fiecarui dreptungi se pune gem sau  rahat si se indoaie.

Cornuletele se aseaza pe hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit.
La inceput,primele 5-7 minute cuptorul se lasa la temperatura maxima,apoi se da la minim si asa se tine pana se rumenesc cornuletele.
Se pudreaza cu zahar.
Din cantitatile de mai sus ies 3-4 tavi de aragaz.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu osanza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine umplută - Gustarea rapidă și sățioasă

de RODIMUR 8

ieri la 20:44

Brioșe din albușuri și fructe confiate - Rețeta simplă și delicioasă

de RODIMUR 8

pe 06.01 la 23:29

Lahmacun - Reteta turceasca de aperitiv cu carne

de Rocsi 9

pe 06.01 la 20:17

Tort cu visine, ciocolata si crema de piersici - Desertul festiv si delicios

de oanapl 7

pe 06.01 la 17:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2184 puncte

Rocsi

1654 puncte

RODIMUR

1186 puncte

MotanLaOale

1141 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cornulete fragede cu smantana si unt