Briose de iarna

de giorgi in Prajituri, 8 Dec 2012 | 4312 vizualizari

 

Am vrut sa le ornez cu crema dar nu stiu ce colorant natural as putea folosi ...Pana o sa aflu parerile voastre am apelat la el ,dragutul kiwi.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1/2 ciocolata
  • 100 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 300-400 gr faina
  • 100 ml lapte dulce
  • doua lingurite praf de copt pentru turta dulce (daca nu avem punem scortisoara,cuisoare ,kardemom)
  • un varf de lingurita sare (mai zdravan)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose de iarna:

Am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma tare cu sarea si zaharul.Ciocolata cu untul le-am topit pe baie marina si apoi am pus laptele .Le-am luat de pe foc si am amestecat in ele cateva linguri de faina pana s-a facut o pasta fluida,curgatoare .Am amestecat usor albusurile si am completat cu restul de faina amestecata cu praful de copt.

Am turnat compozitia in hartiile puse in tava speciala si am copt la foc potrivit .Am incercat cu scobitoarea o briosa sa vad minunea coacerii.

Cu forma steluta de la turte dulci ,sau pentru ce o mai fi,am decupat figurine pe care le-am infipt intr-o scobitoare pe care am introdus-o in briosa pudrata si parfumata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose de iarna" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

giorgi 1

10.12.2012, 12:37

o jumatate dintr-o ciocolata

giorgi 1

10.12.2012, 12:49

http://www.youtube.com/watch?v=G2rPWYjh9x0&list=PL6004BDC698C180D0&index=2

Asa mi-ar fi placut dar nu am gasit o idee pentru colorant verde ,neaparat natural

Sunt atatea idei de ornare pe youtube !
http://www.youtube.com/watch?v=0NaErxl6UhQ&list=PL6004BDC698C180D0&index=3

Bya Ralu 1

18.03.2013, 22:34

foarte faina

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]