Este sezonul visinelor, am face bine sa profitam de ocazie si sa ne grabim sa consumam visine in proportii cat mai variate fiindca vor disparea cat de curand si le vom duce dorul tot anul. Cel mai indicat este sa consumam visinele crude ca sa ne bucuram de toate vitaminele pe care le contin, insa cu totii stim ce gustoase sunt visinele coapte in prajituri. Asa ca nu m-am putut abtine si cu constiinta putin incarcata si cu inima stransa ca am agresat termic visinele, m-am pus pe facut briose. L-em facut destul de repede si au iesit tare bune :)
Pentru briose cu visine am avut nevoie de o jumatate de kilogram de visine si de cinci oua. Mai intai m-am apucat sa scot samburii din visine si le-am lasat alaturi intr-un castronel. Apoi am batut ouale cu mixerul ca pentru pandispan, am adaugat zaharul si am mixat pana s-a dizolvat, apoi am pus faiana, praful de copt, esenta de rom si, fiindca am vrut sa fac briose cu cacao, am pus si cateva grame de cacao. Deci pana aici am urmat pasii ca pentru un pandispan, singura exceptie este ca am facut compozitia ceva mai densa.
Eu am folosit faina neagra pentru aceste briose, iar pentru un plus de aroma in compozitie am adaugat si sucul pe care visinele si l-au lasat in castron.
Cand compozitia a fost gata, am adaugat bucatele de ciocolata rasa si visinele. Am uns formele pentru briose cu ulei de sussan, am turnat compozitie in fiecare forma de briosa cam pana la jumatate si am dat la cuptor. In 15 minute deja erau facute, cuptorul a fost potrivit la treapta a doua – al meu coace foarte repede chiar si fara preincalzire.
Le-am scos din forme dupa ce le-am lasat putin la racit si le-am asezat frumos pe un platouas.
Sunt nemaipomenit de savuroase, sincer nu ma asteptam sa iasa atat de bune