Briose cu visine

de RuxyRux in Prajituri, 7 Mai 2014 | 4387 vizualizari

 

Minunate spun eu...si-apoi va las pe voi dragi bucatarasi sa le descoperiti ....

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 100 gr zahar pudra
  • 100 gr faina
  • 50 ml ulei
  • 25 gr unt( topit)
  • un praf de sare
  • vanilie
  • coaja de lamaie( sau portocala daca doriti)
  • visine( eu am avut congelate)
  • zahar pudra vanilat pentru decor
Portii: 11
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu visine:

Modul de preparare este simplu, iar daca avem toate ingredientele la indemana, ne miscam foarte rapid si usor.

Separam ouale cu atentie.

Albusurile le mixam cu 50 de gr. de zahar pudra, ca la bezea.( in jur de 3 minute)

Galbenusurile le amestecam cu  zaharul pudra ramas( 50 gr.), praful de sare, vanilia, coaja de lamaie si le mixam 3 minute pana se deschid la culoare si devin cremoase. In acest moment vom adauga uleiul usor ca la maioneza, apoi si untul topit si racit. Punem si faina  in ploaie si mixam in continuare.

Adaugam jumatate din cantitatea de albus si amestecam tot cu mixerul , usor,  pana omogenizam bine totul.

Oprim mixerul si lasam o singura paleta in vas. Vom pune restul de albus si il vom invalui usor in compozitie cu paleta fara sa amestecam foarte mult sau foarte tare.

Punem cu lingura din aluat in formele pe care le-am tapetat cu hartiute de briose. Deasupra asezam visinele, eu nu am pus mai mult de trei bucati, astfel incat sa nu impiedic coacerea.

Coacem prajiturelele la foc potrivit( 190 grade)( sau program de patiserie), in jur de 20 sau 25 de minute pana ce trec testul cu scobitoarea.

Lasam briosele sa se raceasca si apoi daca dorim le decoram cu zahar pudra vanilat. 

Briosele sunt dulci suficient, asa ca daca nu va plac deserturile dulci puteti renunta la zaharul pentru decor.

Serviti-le cu placere la micul dejun, sunt un deliciu garantat! 

TIPS-URI

1

Nu este nevoie de agenti de crestere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Briose umplute cu branza dulce