Despre aceasta reteta de Briose cu ricotta si mar, vreau sa va spun ca este o reteta foarte pufoasa, cu un gust puternic de lapte ( pe care de altfel il si ador), ideala mai aes pentru copii...al meu e inebunit, dupa genul acesta de prajiturele de altfel!! :)
Prima data, taiati merele cubulete.
Puneti la topit, lingurita de unt impreuna cu lingurita de zahar, iar cand acestea s-au topit, adaugati merele si amestecati bine.
Lasati pe foc pt 10 minute, pana cand merele prind o culoare aurie. Cand merele sunt gata, presarati scortisoara si zeama de lamaie si amestecati bine, apoi lasati sa se raceasca.
Cat merele se racesc, pregatiti aluatul. Puneti faina intr-un bol si adaugati peste ea praful de copt, sarea, zaharul si coaja de lamaie.
In alt bol puneti ricotta, ouale, unul, uleiul, vanilia, laptele si amestecati bine.
Puneti ricotta cu celelalte ingrediente peste faina.
Amestecati bine toate ingredientele, iar peste aluatul rezultat puneti merele reci.
Intr-o tava speciala de muffins, puneti forme da hartie si umpleti hartiutele pt muffins de jumatate.
Dati tava la cuptor, pt 25-30 minute, atunci cand prajiturelele vor prinde o culoare aurie.
Se servesc reci...enjoy:)