Briose cu portocale si scortisoara ( de post)

de laughylau in Mancaruri de post, 6 Noi 2011 | 6065 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 1,5 cana suc portocale neindulcit ( din comert, 100% portocale)
  • 1,5 cana zahar
  • 1 cana ulei
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • putina sare
  • 1,5 plicuri praf de copt
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Briose cu portocale si scortisoara ( de post):

Se incalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.

Intr-un vas se amesteca faina cernuta cu praful de copt si scortisoara. In alt vas uleiul, sucul de portocale, coaja rasa, zaharul, sarea. Cand zaharul este dizolvat, se toarna amestecul lichid peste cel de faina si se amesteca pana la omogenizare.

Se toarna in forme dar nu pana sus, se lasa spatiu pentru ca vor creste.

Se coc pentru 22-25 minute.


Se servesc caldute cu suc proaspat de portocale/ lapte de soia/ sirop.
Daca nu se doresc de post, sunt delicioase unse cu unt si putina dulceata de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu portocale si scortisoara ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (10)

laughylau 1

06.11.2011, 18:46

Nu mai am poze decat in aceesi figura, in acelasi mod, variante doar, m-am jucat cu luminile pe briose. Nu am poze de la preparare.

lia maria 1

16.11.2011, 10:58

ce bune si aromate

gaby_gabytza 1

18.11.2011, 21:00

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu foi de napolitane si crema de biscuiti - Gustoasa si spornica

de laura_n 7

ieri la 14:59

Pilaf de orez cu legume, pipote si inimi de pui, in sos de rosii - Reteta gustoasa si economica

de vasimur 4

pe 06.11 la 10:16

Cheesecake Dubai: Desertul delicios, cu aromă orientală

pe 06.11 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muffins cu ananas si halva (reteta de post)